Her er lidt ideer til juleslik/chokolade.
Lav dine egne ice chokolader.
Brug en plade chokolade uden tilsat sukker, smelt chokoladen til 30 grader, tilsæt smagsneutral kokosolie til en plade på ca. 100 gram tilsætter jeg 2 spsk. ( jo mere olie, jo hurtigere smelter de)
Hæld i små folieforme og sæt på køl, opbevares køligt så de ikke smelter – Kan også puttes i fyldte chokolader. tilsæt eventuelt 1-2 dr. pebermynteolie eller anden smagsolie.
Nutella – Rist hasselnødder i ovnen eller på en pande til de bliver lidt gyldne, hæld nødderne i et viskestykke og gnub skallerne af, blend nødderne så massen bliver helt glat, tilsæt lidt smeltet chokolade og blend det sammen, smag og tilsæt chokolade indtil du synes det er som du kan li det.
Kan bruges som alm Nutella men kan også bruges i fyldte chokolader.
Praline – lav brændte mandler med sukrin, når de færdige skal de afkøles, blendes sammen med lidt chokolade og er lækkert til fyldte chokolader eller i kager.
Marcipan – smuttede mandler, en lille smule smagsneutral kokosolie ( så det ikke bliver så tørt) sødes med sukrin melis eller sucralose, blend det hele sammen så det får marcipan konsistens.
Kokos – laver du fyldte chokolader er kokos rigtig lækkert og nemt fyld, jeg blender kokos sammen med lidt smagsneutral kokosolie og søder med lidt sukrin melis.
Lav din egen chokolade – hvis du har en form, så smelt din købte chokolade til 30 grader og hæld chokoladen i formen, put nødder, mandler, tørreret frugt, kokos eller andet du har lyst til ovenpå chokoladen og lad det køle så det stivner, nem og lækkert.