Lav selv bolsjer

Du skal bruge, bolsjemåtte, en skraber, saks, handsker, bolsjetermometer.
En god ide er at have alt klar inden man starter, for pludselig kan det gå stærkt.

 

 

 

 

 

Grundopskrift: 5 dl sukker, 1½ dl druesukker eller glucose, 1½ dl vand.
Hæld det hele i en gryde og kog massen op til 162-165 grader der må ikke røres i gryden.

Hæld massen på din bolsjemåtte, efter ca 1 min kan du hælde aroma, pulvere, farve på den varme masse, brug skraberen til at fordele rundt på den varme masse.
Når massen begynder at blive en lille smule mere fast, bruger man bolsjemåtten til at samle massen med.

Når massen er fast nok til at du kan ælte den, tager du den op og hiver, lægger sammen og hiver igen ( massen bliver lysere og mere fast) massen skal stadig være blød.
Rul massen sammen og rul ud til en lang pølse i den tykkelse du vil have dine bolsjer skal være, du kan trække lidt i massen imens du ruller den ( Her under er der lagt striber på).

Klip nu i størrelser som du synes de skal have, det skal gå lidt stærkt da massen på dette tidspunkt er ved at blive kølet af, en god ide de første gange er at man er to, en der ruller og en der klipper.
Et lille fif, tænd din ovn og sæt den på 80 grader, del din bolsjemasse op i 4 dele ( efter du har puttet smag og farve i og den er æltet og rullet i en tyk pølse) put de 3 dele på bagepapir og lig dem i ovnen, så forlænger det din arbejdstid og du skal kun arbejde med små stykker ad gangen.

Mit resultat kom til at se således ud.

 

God fornøjelse 🙂
Ps. har selvfølgelig en del i shoppen til at lave hjemmelavet bolsjer 🙂

Please follow and like us: